понеділок, 28 листопада 2016 р.

М.Стельмах. "Гуси-лебеді летять"

Створення буклета до твору М. Стельмаха «Гуси-лебеді летять»

Буклет – це рекламне чи дитяче видання або путівник на одному аркуші, який складається паралельними згинами й не потребує розрізування під час читання. У формі буклета можна представити бачення твору, його теми, ідеї, персонажів, актуальності для читача.

 

У цій роботі вам допоможе програма Microsoft Publisher


1.     Сформулюйте усно тему й основну думку твору
2.     Визначте основні сцени у творі
3.     Розділіть аркуш паперу на 3 частини з двох сторін
4.     На лицьовому боці буклета напишіть назву твору та автора
5.     Створіть або віднайдіть у мережі ілюстрації до твору.
6.     Із внутрішньої сторони запишіть цитати із твору та підберіть ілюстрації до них
7.     Висловіть своє ставлення до прочитаного


четвер, 24 листопада 2016 р.

середа, 16 листопада 2016 р.

Домашня робота. 7 б клас

Робота з деформованим текстом. 
Прочитайте. Визначте мікротеми тексту, поділіть його на абзаци. Спишіть, розкриваючи дужки. Визначте, до якої дієслівної форми належить виділене слово.

Після Тараса Шевченка в українській літературі (не бути) постаті такого масштабу, як Іван Франко. Шевченко і Франко - це справді ті два могутні крила, які (винести) українське слово, українську культуру на світові простори. Віра, яка (живити) Франка, віра в сили прогресу й гуманізму, у невичерпний будівничий потенціал людства - це те, що (бути) душею його творчості. Франкові самою природою відведено місце в ряду найвизначніших гуманістів епохи, адже завдяки йому, його невпокійливій совісті, невсипущій праці (ставати) ми ближчими до людства. Міцнішою й вищою (ставати) самосвідомість цілих поколінь українського народу, що (виходити) на арену світових подій уже з Франковою мужністю, з Франковим досвідом (За О. Гончаром).

четвер, 10 листопада 2016 р.

Працює шкільне радіо

Тиждень української мови та літератури у Нетішинському НВК, який триватиме до 15 листопада, приурочений 160 річниці з дня народження Івана Франка.  Серед численних традиційних заходів започатковано серію радіопрограм - літературних діалогів про твір І.Франко «Захар Беркут». Сьогодні  моєю співрозмовницею була учениця 7 Б класу Анастасія Завадська. 

середа, 9 листопада 2016 р.

Свято рідної мови

Сьогодні особливий день у 2016 році - початок великого змагання та виснажливої праці - учні показують свої знання із рідної мови. Традиційно у школі проходить акція "Одягни вишиванку", урочисте відкриття І етапу Міжнародного конкурсу з української мови, написання радіодиктанту. Цьогоріч у конкурсі беруть участь мої учениці: Карпова Анна, учениця 6 класу, переможець загальнонаціонального етапу минулого року, і Завадська Анастасія, учениця 7 класу, яка старанно вчить рідну мову. Вони обидві найкращі, бо мої учениці... Для кожної це початок дороги до Олімпу

Завадська Анастасія



 Карпова Анна

День української писемності та мови

Учні 6 г класу працюють наполегливо на уроках української мови, тому і знання мають! 
Тема "Загальна характеритсика частин мови"

Максим і Віка


 Настя та Іванко

 Марійка і Аня

 Дмитро і Яна

 Антон і Платон


Частини мови: як є

9 листопада - День української писемності та мови

Сьогодні у школі свято, тому усі  піднесені та красиві. 
 Учні 7 б класу після уроку української мови
Додати заголовок