середа, 7 грудня 2016 р.

Створення і розігрування діалогів. 6 г клас

Завдання. На основі обраної ситуації складіть діалог, щоб на уроці його розіграти (до 10 реплік, слова вітання та прощання не враховувати)
 1-ша  ситуація. Бабуся не сприймає музики, яку ти слухаєш своїй кімнаті. На її думку, слова композицій позбавлені змісту, мелодії немає. Говорить, що в часи її молодості пісні були кращі. Переконай бабусю в тому, що твоя улюблена музика по-своєму гарна. У діалозі використовуй однорідні члени речення, епітети
2-га ситуація. Ти записався на плавання (легку атлетику, теніс, футбол), відвідав кілька тренувань і зробив висновок, що це саме те заняття, про яке ти мріяв. Поділися враженнями з товаришем, передай свої емоції. У діалозі використовуй складні речення, ускладнені речення.
3-тя   ситуація. У тебе нетипове для хлопця захоплення - кулінарія (рукоділля, вирощування квітів). Переконай співрозмовника-скептика, що в цьому занятті немає нічого принизливого, а навпаки, воно приносить неабияке задоволення і користь не лише тобі, а й іншим.
4-та ситуація. Розкажи товаришеві про свою колекцію марок (листівок, значків, магнітів тощо). Дай відповіді на запитання про те, як з’явилася колекція, яка річ була в ній першою, повідом про найцікавішу історію одного з екземплярів. Інший учасник діалогу має виявити неабияку зацікавленість кожною річчю, бажання взяти в руки, роздивитися. Реагуй тактовно на його дії.
5-та  ситуація. Тобі телефонує увечері в неділю однокласник і розповідає, як нудно він провів вихідні, сидячи біля телевізора і комп’ютера. Ти ж присвятив час улюбленому заняттю - катанню      на лижвах (зимовій риболовлі). Однокласник не поділяє твого захоплення, мовляв, холодно, небезпечно, одноманітно, краще вже сидіти вдома. Переконай його, що це не так. Пам’ятай, що розмова телефонна, використай етикетні формули.
6-та   ситуація. Твоє захоплення - фотографія. В одній із соціальних мереж ти помітив цікаві світлини ровесника з іншого регіону України. Попроси дозволу записатися у його друзі і поспілкуйся про ваше хобі. Використай слова і словосполучення неперевершені знімки, чудові краєвиди, власний почерк, несподіваний ракурс, чорно-біла світлина, професійна зйомка. Діалог запиши, використовуючи символи, характерні для електронного спілкування.
7-ма ситуація. Візьми інтерв’ю у відомого модельєра одягу (дизайнера інтер’єру, музиканта, актора). Мета розмови: переконатися, що шлях до професії цієї людини розпочинався з хобі.


Немає коментарів:

Дописати коментар